Pressmeddelande, 2017-08-21

Kastellskolan + St Petri Logen = Sant

Från och med läsårsstarten nu på torsdag serveras barn och elever på Kastellskolan i Härnösand mat producerad av välrenommerade och anrika St Petri Logens Restaurang.
– Framgångsrik inlärning kräver näringsrik kost och vi ser skolmaten som en viktig komponent i en för eleverna lyckad skoldag. Därför innebär samarbetet mellan Kastellskolan och St Petri Logen ytterligare ett kvalitetslyft för vår verksamhet, säger skolans verksamhetschef Ameli Engström.
Under våren har Kastellskolan genomfört en upphandling gällande lunch till barnen på förskolan och eleverna i grundskolan samt frukost och mellanmål till förskola och fritids. Valet föll till slut på St Petri Logens Restaurang i Härnösand.
– Vi valde St Petri Logen framför allt utifrån deras goda renommé och vilja att tänka lokalproducerat och näringsriktighet. Såväl vi på Kastellskolan som St Petri Logen ser maten som en viktig del i barnens skoldag, säger Kastellskolans verksamhetschef Ameli Engström.
Jonatan Norberg, ägare av St Petri Logens Restaurang, ser fram emot att kunna erbjuda Kastellskolans barn och elever Härnösands bästa skolmat.
– Det här är ett spännande uppdrag för mig och min duktiga personal. Det ska bli kul att erbjuda barnen vällagad skolmat av hög kvalitet och få vara med att bidra till barnens kunskap om matkultur. Uppdraget innebär nyanställningar och det är alltid intressant att få utveckla verksamheten, säger Jonatan Norberg, St Petri Logen.

FÖR MER INFORMATION
Lennart Moberg, styrelseordförande Kastellskolans ideella förening, 070-191 68 75.
Jonatan Norberg, ägare St Petri Logens Restaruang AB, 070-695 95 58.

PÅ WEBBEN
Kastellskolan: http://www.kastellskolan.se
St Petri Logen: https://logen.nu

Kastellskolan, som är en integrerad förskola och grundskola, har idag 233 barn i sina verksamheter på Kristinagatan i Härnösand. Skolan startade år 2003 och är den enda friskolan i Härnösands kommun. Kastellskolan drivs som en ideell förening, helt utan vinstintressen.

St Petri Logen AB är ett fullserviceföretag inom mat. Egen restaurang Väggivägg, cateringverksamhet, festlokal och vi har flera år drivit SIDAs matsal på entreprenad. Idag arbetar ett 10-tal i verksamheten. Företaget ägs och drivs av entreprenören Jonatan Norberg.